EDITIA 2019. A SASEA ZI.

În cea de-a VI-a zi a Școlii de vară, ultimele două prezentări au venit din partea lui Ruth Oren care a vorbit despre „Întoarcerea evreului la istorie: Mișcarea sionistă și mediul fotografic în Eretz-Israel (1898 – 1961) ”și din partea lui Dan Schlanger care a prezentat un interviu cu Alecu Solomon.
La finalul prezentărilor a avut ceremonia înmânare a diplomelor pentru participanți.
Discuțiile au fost moderate de Adrian Cioflâncă, Director al Centrului pentru Studiul Istoriei Evreilor din România ”Wilhelm Filderman”.

EDITIA 2019. A CINCEA ZI.

În cea de-a V-a zi a Școlii de vară au avut loc prelegeri din partea Feliciei Waldman „Memorializarea Holocaustului românesc în film și teatru”, și din partea lui Bülent Şenay despre „Evreii în cinematografia orientală”.
În partea a doua a zilei, Andrei Klein, supraviețuitor al Holocaustului, născut în lagărul din Transnistria, a ținut o prezentare emoționantă a cărții sale „Lea, povestea familiei mele”, care ilustrează atât viața sa, cât și a familiei sale. A urmat apoi un workshop ținut de Maia Morgenstern, workshop care a constat într-un performance al actriței.

EDITIA 2019. A PATRA ZI.

În ce-a de a patra zi a Școlii de vară au avut loc prelegeri din partea lui Carol Iancu despre „Imaginea Hârlăului evreiesc”, a lui Florin Lobonț despre „Teleologie negativă vs. Narațiune a absenței în memorialele și monumentele Holocaustului din România”, iar în partea a doua a zilei, Anca Tudorancea a ținut un workshop cu titlul „Citind imaginile lui Iosif Berman”.
În urma prezentărilor au avut loc dezbateri și discuții împreună cu participanții, la care a luat cuvântul și Aurel Vainer, Președintele Federației Comunităților Evreiești din România - Cultul Mozaic.

EDITIA 2019. A TREIA ZI.

În cea de-a treia zi a Școlii de vară de la Cristian au avu loc prezentări din partea lui Cosmin Năsui (Muzeul PostModernist) care a vorbit despre „Reprezentarea Holocaustului în cultura vizuală” și din partea lui Carmen Hannah Iovițu (Muzeul de Istorie și Cultură a Evreilor din România), despre „Muzeele cartierului evreiesc bucureștean, între continuitate și un nou început”.
De asemenea, Președintele Federației Comunităților Evreiești din România - Cultul Mozaic, Aurel Vainer, a ținut un discurs despre tradiția Școlii de vară, ajunsă deja la cea de-a V-a ediție.

EDITIA 2019. A DOUA ZI.

În cea de-a doua zi a Școlii de vară au avut loc prezentări din partea Mihaelei Gligor (Academia Română), Adrian Niculescu (Școala Națională de Studii Politice și Administrative) și Mihai Murariu (Universitatea de Vest din Timișoara). Programul zilei s-a încheiat cu proiecția filmului „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, în regia lui Radu Jude, fiind un prilej de a dezbate atât tema filmului împreună cu participanții, cât și alte teme conexe.

EDITIA 2019. PRIMA ZI.

În prima zi a avut loc festivitatea de deschidere a Școlii de vară 2019, ediția a V-a, la care au luat cuvântul Andrei Schwartz (Federația Comunităților Evreiești din România - Cultul Mozaic) și Adrian Cioflâncă (Director Centrul pentru Studiul Istoriei Evreilor din România ”Wilhelm Filderman”). Prelegerile au fost urmate de discuții libere și dezbateri împreună cu participanții.

Școala de vară 2019

Editia 2018. Ultima zi.

Editia 2018. A sasea zi.

Editia 2018. A cincea zi.

Pages